Uncategorized

Vad är det som händer i min kropp?

I måndags, 22 november åkte jag till Stockholm och St Göran för att operera bort cystan och sterilisera mig. Allt gick bra och jag fick åka hem några timmar senare. På tisdag eftermiddag börjar jag få ont i kroppen, främst nacke och axlar. Mycket vanligt efter en sån operation.

Men det var ändå så pass lite smärta så jag var dålig på att ta Alvedon som jag skulle göra. På tisdag kväll hade jag så fruktansvärt ont i vaderna, precis som vid kramp eller sendrag..

Onsdag morgon var det så illa att jag ringde till sjukhuset och frågade om det skulle vara så och då sa de att jag skulle ta maxdos med Alvedon även om jag inte har ont, annars riskerar man att få ett smärtgenomnrott och det är svårare att häva. Det var det jag hade fått.

Jag tog det jag skulle, men senare under veckan så fick jag problem med att kissa, inte så att det gjorde ont, men det var svårt att få ut liksom. Så på lördag morgon så kom sjuksköterskan och tog en sticka där de kunde konstatera att jag har blod i urinen och ett positivt svar på nitrat. Jag skulle gå till vårdcentralen som i morgon bitti och lämna in ett urinprov för odling.

Idag har jag varit rent allmänpåverkad och jag har ont runt mina ärr fast på insidan, jag har frusit och svettats om vartannat hela dagen och jag har ont i ryggen. Men det har jag så ofta så jag vet inte om det hör ihop.

På kvällen kom en sköterska och hon var den mest virriga jag har stött på.. Men hon kunde prata med nattpersonalen, men jag fick fel uppfattning om henne så jag valde att ringa till 1177 istället.

När jag sagt hur jag känner mig så sa hon att jag uppfyller alla kriterier för att åka till akuten redan ikväll. Så jag ringde och bokade sjukresa in.

Nu äär klockan 21:33 och jag sitter i taxin nu. Det var inte längesen jag hade urinvägsinfektion och fick göra en cytoskopi och det var inte längesen jag fick åka in för att operera bort gallblåsan (februari – 21).

Nu vet jag inte vad det kan vara, men jag har inte tid att vara sjuk. På tisdag ska jag på studiebesök på min nya praktikplats och sen börja där den 7 december. Så jag har inte tid. Fan liksom.

Men trots att det har varit en tuff vecka så är det ändå en lördag morgon (igår) som väger upp väldigt mycket.

Håkan & jag

Håkan är Helan och jag är Halvan – utan Håkan är jag halv trasig och Icke-komplett. Jag har inte tid att sura ihop just nu, men om Håkan får bestämma så är jag bara en grinig kärring hela tiden 🤣

Ta det lugnt nu, han får faktiskt säga så, vi kan vara ganska hårda i tonen. Jag brukar säga saker om hans ålder och att jag har blivit en antiksamlare. Men det är verkligen ingen sanning i våra ord.

Men. Tiden med honom har gett mig så oerhört mycket på alla plan. Vi kör framåt, satsar på en framtid ihop. Både här och där.

Hur som, nu ska jag försöka att slappna av lite grann, luta stolen lite för att få lite avslappning i det onda. Sen ska jag kanske börja våga gnälla när det är något som är fel. Men, jag får ju inte mindre ont av att gnälla. Typ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.