Djur,  Framtid,  Kärlek,  Livet,  Praktik

Min nya praktikplats

Den 7 december började jag på en ny praktik som jag lyckades hitta på Marketplace på Facebook. Jag både ville och behövde komma vidare i livet, jobba med något som ger mig något. Ett jobb där jag får jobba med hela kroppen, kanske även vara ute mycket. Sen har många sagt att jag måste jobba med något där det innebär djur.

Så, jag hittade Stjärnhovs kaningård, jag skrev så fort jag hade läst klart. Men då dessa kaniner föds upp till slakt så var jag väldigt tydlig med att jag inte vet hur Jag skulle klara av att vara med på det.

Men han hörde av sig, jag fick komma dit och träffa George som han heter. Vi pratade om moral, djurhållning, en eventuell nödslakt, nutid och framtid.

Sen lämnade jag telefonnummer till Pär som han kunde ringa till, och när George sen ringde så hade han sagt att Hon är som klippt och skuren för det här jobbet!

Bättre omdöme kunde jag inte få. Men jag skulle dit med en av mina handläggare och sen när allt var klart så bestämde vi datum och tid. Så just nu i början så jobbar jag tisdagar och torsdagar, men redan direkt i januari så ska jag även jobba på måndagar.

Frukostrast på gödselstacken

Mina dagar börjar kl 8 egentligen, men då min buss kommer in strax efter 8 så börjar jag så fort jag är framme och har bytt till kängor. Då har han redan hunnit ge kraftfoder till alla digivande honor och jag börjar direkt med att ge hö till alla, pratar lite med dom och kollar så att alla mår bra.

Födda 22 december 2021

Sen lagom när jag är färdig så kommer det in kaffe och då brukar jag dricka det i lugn och ro hos djuren och det är då jag kan knyta band så att de lär känna mig så att de känner sig trygga när jag är där och stökar runt.

Kaniner blir väldigt lätt skrämda och stressade och de triggar igång varandra så den stunden är viktig för mig.

När jag är färdig med mitt så börjar jag med att städa burar och då kör jag en sektion per dag. Just nu. Jag har inte hunnit få upp tempot än för jag städar hellre lite sakta så att jag även kan lära känna djuren.

Men eftersom att jag inte kan börja jobba i tid så kan jag inte gå tidigare för att hinna med bussen hem, för den går 2 minuter innan jag slutar och det tar ett tag att gå.. Det är nästan 1 km från buss till gård

På gården finns det en drås med hönor, 2 tuppar, en hund och just nu runt 220 kaniner. Precis bredvid finns det en hästhage. Det är inte hans hästar, men han har hästar ibland. Men just nu uthyrda

Så, nog har jag fått det jag vill.. Och ja, det är verkligen fysiskt jobb

SEN EN ANNAN SAK SOM ÄR VIKTIG

Att Håkan har varit nykter så länge är värt att nämna! Men idag gör vi inget särskilt av det men om 2 veckor så blir det god mat och sen ska vi dricka mousserande vin, alkoholfritt så klart. Gott och lite sånt.

Nu ska jag kika runt bland nyheterna, jag har inte hunnit med det idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.