Vem är Fialotta?

Jag heter egentligen Maria och jag är född 1979 i Björnlunda som ligger i Sörmland.

.

Jag växte upp med mamma Peggy och pappa Karl-Evert, men han var känd som Kalle. Jag har även 4 syskon och jag är lite av en sladdis.

.

Båda mina föräldrar föddes 1941. Min pappa finns tyvärr inte kvar i livet, efter en tids sjukdom så lämnade han mig och sin fru Marina i oktober 2018. En riktig tung dag i mitt liv.

.

Jag har levt ett rörigt och oroligt liv, men det verkar som att jag nu har kommit på fötter igen efter flera års kamp. Den stora kärleken jag fann i Håkan i augusti 2020 visade sig vara min räddning.

.

Jag har en katt vid namn Pepsi och hon är född 10 juli 2014 och jag köpte henne den 8 november 2014

.

Men jag vill förklara Fialotta för er. Jag är min pappas enda barn och jag var hans stolthet och ögonsten. När jag var liten och vi busade så la han handen på mitt huvud och rufsade håret på mig samtidigt som han kallade mig för Fialotta. Det gjorde han så länge han kunde.

.

En dag sommaren 2020 så var jag ute med Pepsi och jag skulle väl ropa på henne och ur munnen kommer det just Fialotta. Jag kunde inte koppla varför det lät så bekant och kom ur mig bara så där. Men jag kom på rätt fort var jag fick det ifrån. .

Min älskade pappa hade ett finger med i spelet. Jag känner ofta hans doft av trygghet. En blandning mellan solvarm hud, lite svett och mycket nyklippt gräs och torr jord. Min pappa var fastighetsskötare. Det är en doft jag kan sakna väldigt mycket.

.

Jag har alltid varit pappas flicka och vi var ute i skogen väldigt mycket, gick Sörmlandsleden, låg vid sjöar och kikade efter fåglar. Kameran var aldrig långt borta. En sommar när jag och mamma var i Norrland hos mormor och morfar så fick jag ett vykort från pappa där han skrev att det låg en överraskning i min byrålåda när jag kommer hem. 6 veckor senare…

.

Värt att säga är att pappa också skulle komma upp, men presenten fick vänta. Jag var så himla nyfiken!

.

När jag kommer hem så rusar jag in på rummet och öppnar lådan, när jag fick bort allt papper och öppnade kartongen så såg jag, min egna kamera!

.

Att min pappa betyder mycket för mig vet alla som känner mig. Så när jag skulle fixa den här hemsidan så kändes namnvalet så självklart.

.

Fialotta – Kalles unge